General Management & Strategy

CAS - Business Model Innovation

Learn the tools to innovate in a digital world

Programmbeschreibung

The course teaches you a holistic understanding about business models and the necessary tools for their innovation. You then apply these tools to an innovation project at your company. The course provides rich opportunities for networking and idea exchange with peers, academic and industry leaders in the fields of strategy, business development, and innovation. Accomplished practitioners will share their strategic insights on digital transformation, business model innovation, and the application of emerging technologies in the field of IoT and Blockchain.

Zielgruppe

The program is designed for senior executives and intrapreneurs responsible for business model innovation in their team, business unit, or company.

Your functional role typically relates to Business Development, Innovation Management, or Sales & Marketing.

15 days
Anzahl ECTS Punkte
Erfahrung
Owner/Entrepreneur
C-Level
Senior Manager
Programmtyp
Certificate
CHF 19'500.-
Spezialpreise
Early Bird: 15% discount until September 30, 2018
Durchführungsort
St. Gallen and Silicon Valley
Einzelmodul buchbar
Flexibler Einstieg möglich
Programmsprache

Bewerbungsvoraussetzungen

A university degree (Bachelor or higher) is recommended. Profound experience in the field of business development and leadership may compensate a lack of academic degrees. Following your application we will inform you about our decision for participation.

Inhalte & Faculty

Module 1: THE BUSINESS MODEL NAVIGATOR

ST. GALLEN – February 4-8, 2018

Module 2: DESIGNING DIGITAL BUSINESS MODELS

SILICON VALLEY – March 12-16, 2018

Module 3: LEADING CHANGE

ST. GALLEN – June 25-29, 2018

Project Module: FROM IDEATION TO PROTOTYPE

Remote at your company – Throughout this course you will work on your own Business Innovation Project while receiving guidance from experienced industry experts.

Testimonials

Für mich und meinen Arbeitgeber ist Weiterbildung in Schlüsselqualifikationen elementar. Der Kurs hat auf den Punkt gebracht, was ich für meine tägliche Arbeit brauche: systematisches Konzeptionieren innovativer Geschäftsmodelle – von der Idee bis zur Implementierung. Dazu kamen konkrete Strategien, mit Widerständen in der Organisation umzugehen. Und nicht zuletzt vermittelte der Kurs durch einen Besuch im Silicon Valley faszinierende Einblicke in einen Wirtschaftsraum voller Innovationen.
Portrait Dr. Michael Dölle
Dr. Michael Dölle
Director Solution Center Industrial and Consumer Products at Zühlke Group

Warum HSG?

Mit einer Weiterbildung an der Universität St.Gallen (HSG), einer der führenden Wirtschaftsuniversitäten Europas, schaffen Sie sich die besten Voraussetzungen für Ihre Zukunft. Die HSG ist mehr als ein Lernplatz, sie ist ein Ort der Inspiration, der Sie zum Denken anregt. Sie eignen sich aktuelles Wissen von hoher Praxisrelevanz an und gewinnen wertvolle Erkenntnisse. Dadurch sind Sie in der Lage, einen wichtigen Beitrag zur gesellschaftlichen, wirtschaftlichen und zu Ihrer persönlichen Entwicklung zu leisten. "From insight to impact" ist nicht nur unsere Botschaft, es ist ein Versprechen, an dem wir uns messen lassen.