Industries & Functions

Effective Direction and Control of International Companies and Organizations

New Corporate and Subsidiary Governance to Develop Board Effectiveness

Programmbeschreibung

Experienced and new members of the Board of Directors learn to use new proven tools for the direction and control of international companies, organisations and their subsidiaries.

Zielgruppe

Chairpersons and members of the boards of directors and the managing boards of international companies and international organizations.

2 days
Anzahl ECTS Punkte
Erfahrung
Board
Owner/Entrepreneur
Programmtyp
CHF 1900.-
Durchführungsort
Hotel Royal, Geneva
Einzelmodul buchbar
Flexibler Einstieg möglich
Programmsprache

Kursziel

This Board Seminar will aim to apprise chairpersons and members of the boards of directors and the managing boards of international companies and organizations about the latest developments and important trends of Corporate and Subsidiary Governance. Participants will also benefit from new tools to develop board effectiveness.

Ihr Nutzen

To get familiar with the entrepreneurial and legal dimensions of Corporarte and Subsidiary Governance of international companies and organizations including new tools for the strategic direction and control at the board level.

Programmstruktur

• Best Practice Cases:
    NGO Governance: The WEF Case
    Corporate Governance: The Nestlé Case

• Current Relevant Governance Topics:
    Governance of Digitalization
    Governance of Resilience
    Governance of Ventures
    Board Audits

Inhalte & Faculty

Professor Martin Hilb
Chairman of the Board Foundation and its International Center for Corporate Governance, President of the Swiss Institute of Directors

Professor Michael Hilb
Entrepreneur – DBP Holding Ltd, Titular Professor at the University of Fribourg

Dr. Hans Jöhr
Corporate Head of Agriculture of Nestlé SA, former President of the IFAMA (International Food and Agribusiness Management Association)

Professor Harry Korine
Adjunct Professor of Strategy at INSEAD and Lecturer of Corporate Governance at London Business School

Professor Roland Müller
Chairman of Financial Market Authorities of Liechtenstein, Titular Professor at the Universities of Berne and St. Gallen

Alois Zwinggi
Member of the Managing Board and Head of the Global Centre for Cyber Security, World Economic Forum (WEF)

Warum HSG?

Mit einer Weiterbildung an der Universität St.Gallen (HSG), einer der führenden Wirtschaftsuniversitäten Europas, schaffen Sie sich die besten Voraussetzungen für Ihre Zukunft. Die HSG ist mehr als ein Lernplatz, sie ist ein Ort der Inspiration, der Sie zum Denken anregt. Sie eignen sich aktuelles Wissen von hoher Praxisrelevanz an und gewinnen wertvolle Erkenntnisse. Dadurch sind Sie in der Lage, einen wichtigen Beitrag zur gesellschaftlichen, wirtschaftlichen und zu Ihrer persönlichen Entwicklung zu leisten. "From insight to impact" ist nicht nur unsere Botschaft, es ist ein Versprechen, an dem wir uns messen lassen.