Law

U.S. Law for Leaders

Understand the U.S. legal system and U.S. legal thinking

Programmbeschreibung

A ”boot-camp” for business managers, regulators, lawyers, compliance officers, auditors, etc.  in U.S. law, regulation, and U.S. legal thinking

• a very time-effective, quality introduction to U.S.  law, legal thinking, and trends
  • the opportunity to experience U.S.-style legal learning as done in a U.S. law school and to gain literacy in the language of U.S. courts, regulators and lawyers.

Zielgruppe

• Lawyers, in-house counsel, compliance officers, and company secretaries who – not having done an LLM in the U.S. – would like a time and cost effective way to become better familiar with the foundations and key elements of U.S. law.
  • Executives, regulators, government officials and other professionals who have a need to better understand the U.S. legal system and deal with their counterparts in the U.S., including U.S. lawyers and officials.

5 Days
Anzahl ECTS Punkte
Erfahrung
Board
C-Level
Senior Manager
Functional Manager
Programmtyp
Short Seminar
CHF 4'200.-
Durchführungsort
St. Gallen
Einzelmodul buchbar
Flexibler Einstieg möglich
Programmsprache

Testimonials

The program keeps its promises of providing an in-depth understanding of the U.S. legal system with practical examples. Intense in time and effort, the learning effect is maximized thanks to a highly competent, friendly and approachable faculty. A definite recommendation for all compliance professionals seeking to deepen their understanding of U.S. law with its complexities and implications for international business.
Martina Heidelberger
Director Compliance EMEA & APAC, PTC Therapeutics
Intense, exciting, practical, well-organized and very instructive: Inputs that are crucial and valuable for our US market entry.
Remo Keller
CFO, icotec Gruppe

Warum HSG?

Mit einer Weiterbildung an der Universität St.Gallen (HSG), einer der führenden Wirtschaftsuniversitäten Europas, schaffen Sie sich die besten Voraussetzungen für Ihre Zukunft. Die HSG ist mehr als ein Lernplatz, sie ist ein Ort der Inspiration, der Sie zum Denken anregt. Sie eignen sich aktuelles Wissen von hoher Praxisrelevanz an und gewinnen wertvolle Erkenntnisse. Dadurch sind Sie in der Lage, einen wichtigen Beitrag zur gesellschaftlichen, wirtschaftlichen und zu Ihrer persönlichen Entwicklung zu leisten. "From insight to impact" ist nicht nur unsere Botschaft, es ist ein Versprechen, an dem wir uns messen lassen.